Необходими продукти:
1. 1 компот от белени праскови
2. 250 гр. прясна не солена извара от суроватка
3. Кисело плодово мляко „праскова или кайсия” – 200 гр.
4. 200 гр. сладкарска сметана за разбиване
5. 5 суп. лъжици пудра захар
6. 4 яйца
7. 1 чаена чаша захар
8. 1 чаена чаша брашно
9. 1 бакпулвер
10. 1 есенция ванилия
11. ½ ч. чаша едро смляни орехи или ½ шоколад за настъргване
12. олио за намазване на тавичката
Начин на приготвяне:
Пудрата захар и плодовото кисело мляко се прибавят към изварата и се разбиват с пасатор до получаване на гладка смес. Отделно с миксер се разбива сладкарската сметана и се прибавя бавно към изварата. Така се приготвя кремът. В друг съд разбиваме яйцата със захарта, прибавяме бавно пресятото брашно, бакпулвера, ванилията. Слагаме сместа в намаслена с олио тавичка, посипана с брашно и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса до 20 мин., а след това намаляваме на 180 градуса и печем още 10 мин. След изваждането на блата от фурната го сиропираме с сока от компота. Отгоре нареждаме плодовете от компота, а над тях заглаждаме с нож крема. Отгоре поръсваме с ореховите ядки и настърган шоколад. Оставяме да престои в хладилник поне 2-3 часа преди сервиране.
Няма коментари:
Публикуване на коментар