Необходими продукти:
1. 400-500 гр. кайма смес
2. 1 глава лук
3. 1 средноголям картоф
4. 1 яйце
5. 1-1 1/2 филия хляб, накисната във вода
6. черен пипер
7. пресен магданоз
8. брашно за овалване
Начин на приготвяне:
Лука и картофа се настъргват на ситно ренде. Магданоза се нарязва на много ситно, като дръжките се махат. Всички продукти се омесват добре, докато сместа не стане гладка. Овалваме в брашно и пържим в горещо олио.
Каквото и да си говорим, няма по-хубави кюфтенцао т тези на баба :) Факт е, че повечето от нас свързват храната със спомени от детството и с това, с което сме свикнали от едно време.
ОтговорИзтриванеТази рецепта улавя точно този момент! Но не забравяйте, че не е никак лошо да експериментираме и да пробваме нови неща!
Ще си позволя да използвам една английска поговорка: "Variety is the spice of life!"