Необходими продукти:
1. около 500 гр. пилешки гърди
2. 1 пакетче крема сирене
3. 100 гр пушено сирене
4. 2 средноголеми ( 4 бейби) кисели краставички
5. подправка за пиле
6. 3 стръка праз
8. 1 чаша бяло вино
9. 1 чаена лъжичка пикантина/ вегета
10. олио
11. черен пипер
12. копър
Начин на приготвяне:
Пилешките гърди се обработват като за филе вретено. Посипват се обилно с подправката за пиле и се заливат с виното. Оставят се да престоят най-малко един час. Киселите краставички се нарязват на ситно и се объркват с кремата, към тази смес се прибавя и половин връзка нарязан копър. Празът и морковите се нарязват на лентички. За морковите се използва ножче за белене на картофи. Режат се на много финни лентички. Празът и морковите се слагат в тава и се объркват с пикантина. Оформят се “ вретената” , като във всяко се слага половината от сместа с кремата и половината от пушеното сирене. Слагат се върху праза с морковите, поливат се с олио, поръсват се с черен пипер и се пекат на 200 градуса около 45 – 50 минути.
Рецептата доста набодобява телешки рулади! Заслужава си да се пробва "twist"-а с праз, който за първи път срещам. Ще трабва да опитаме този вариант.
ОтговорИзтриванеВесели празници!
Сама си измислих рецептата :)
ОтговорИзтриване