неделя, 15 януари 2012 г.

Кюфтенца по цариградски със сос от бульон

Необходими продукти:

1. 500 гр. кайма
2. 4 големи картофа
3. едно пакетче бульон по избор (най-добре зеленчуков или гъбен)
4. една филийка хляб
5. брашно 2-3 с.л.
6. едно яйце
7. черен пипер и чубрица


















Начин на приготвяне:

Към каймата прибавяме ситно натрошения хляб и яйцето, овкусяваме с подправки: сол, черен пипер и чубрица. Омесваме каймата добре и правим малки кюфтенца с размер на орех. В нагорещен тиган добавяме олио и изпържваме кюфтенцата. След като ги извадим от тигана, към мазнината от кюфтенцата запържваме брашно до златисто, към него бавно прибавяме предварително разтворения в 500 мл. топла вода бульон. Изваряваме до постигане на рядка кашичка, като бъркаме непрестанно. Картофите изпържваме за гарнитура. Продуктите са за две порции.

Няма коментари:

Публикуване на коментар