Необходими продукти:
1. Един пакет ръчно точени кори на сач, например “На баба” или други
2. 1 чаена чаша олио
3. 3 яйца
4. 300 грама сирене
5. Половин кофичка кисело мляко
Начин на приготвяне:
Разстиламе корите върху плота за работа.Обикновено в пакета има по 3 броя кори с диаметър около 50 сантиметра. Поръсваме първата кората с олио- около 3 суп. лъжици. Към половината кофичка кисело мляко прибавяме хладка вода и допълваме до горе. Получава се айрян. Поръсваме кората с 4-5 суп. лъжици от този айрян. Предварително сме разбили 3- те яйца и сме прибавили към тях натрошеното сирене (плънката). Тази плънка разделяме на три равни части . Посипваме равномерно едната част от плънката върху кората. Навиваме на руло кората и я поставяме в добре облята с олио тава. Оформяме вита баница. С другите две кори процедираме по същия начин. След като сме оформили баницата и е останало малко от айряна и олиото можем да ги полеем отгоре на баницата. Печем на 200 градуса около 20 минути. При добиване на приятен препечен вид на баницата намаляваме на 160 градуса и печем още 15 минути. Изваждаме баницата и докато е гореща може да я намажем леко с краве масло.
Няма коментари:
Публикуване на коментар