събота, 14 януари 2012 г.

Баница с ръчно точени кори на сач

Необходими продукти:


1.    Един пакет  ръчно точени кори на сач, например “На баба” или други
2.    1 чаена чаша олио
3.    3 яйца
4.    300 грама сирене
5.    Половин кофичка кисело мляко


















Начин на приготвяне:


Разстиламе корите върху плота за работа.Обикновено в пакета има по 3 броя кори с диаметър около 50 сантиметра. Поръсваме първата кората с олио- около 3 суп. лъжици. Към половината кофичка кисело мляко прибавяме хладка вода и допълваме до горе. Получава се айрян. Поръсваме кората с 4-5 суп. лъжици от този айрян. Предварително сме разбили 3- те яйца и сме прибавили към тях натрошеното сирене (плънката). Тази плънка разделяме на три равни части . Посипваме равномерно едната част от плънката върху кората. Навиваме на руло кората и я поставяме в добре облята с олио тава. Оформяме вита баница. С другите две кори процедираме по същия начин. След като сме оформили баницата и е останало малко от айряна и олиото можем да ги полеем отгоре на баницата. Печем на 200 градуса около 20 минути. При добиване на приятен препечен вид на баницата намаляваме на 160 градуса и печем още 15 минути. Изваждаме баницата и докато е гореща може да я намажем леко с краве масло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар