1. 4 яйца
2. 1 чаена ч. захар
3. 1 чаена ч. брашно
4. 1 бакпулвер
5. 1 есенция ванилия
За сиропа:
1. 1 чаена ч. захар
2. 1 чаена ч. вода
3. 1 пакетче краве масло
4. 3 суп. лъжици какао
5. 1 есенция ванилия
6. 1 есенция ром
2. 1 чаена ч. вода
3. 1 пакетче краве масло
4. 3 суп. лъжици какао
5. 1 есенция ванилия
6. 1 есенция ром
Начин на приготвяне:
Яйцата и захарта се разбиват до побеляване. Бавно се прибавят пресятото брашно в което накрая се пресява и бакпулвера. Не забравяйте есенцията ванилия. Сместа се изсипва в намаслена тавичка посипана с брашно. Пече се 15 мин. в предварително загрята фурна на 190 градуса, после се намалява на 160 градуса и се пече още 10 мин. Изпеченият блат се изважда от фурната изрязва се във формата на сърце. Надупчва се с нож и се оставя да изстине. Приготвя се сиропа, който се оставя да ври само около 5 мин. С горещия сироп бавно се полива изрязания като сърце блат. Крайната аранжировка оставяме на вашето въображение. Ние сме използвали кокосови стърготини и шоколадов топинг за малките сърца. Сладкиша става много ефектен и като се поръси с шоколадови пръчици, захарни пръчици или с червено оцветени кокосови стърготини. Нарича се “жадни за любов”, защото може да поеме още толкова сироп и все ще остават светли петна, които се виждат като се разреже.