събота, 25 февруари 2012 г.

Свинска плешка с пълнеж от гъби и зеленчуци

Необходими продукти:

1. 1,5 кг. свинско месо от плешка без кост
2. 200 гр. гъби печурки
3. 1 морков
4. 1 стрък праз
5. 1 червена чушка (може и замразена)
6. 2 филии препечен хляб
7. ½ чаша бяло вино
8. 1 ч. лъжичка смлян черен пипер
9. 1 суп. лъжица градинска ронена чубрица
10. 2 суп. лъжици червен пипер
11. 2 суп. лъжици сушена целина
12. сол
13. олио
















Начин на приготвяне:

Месото се разделя на две парчета (ако е цяло) по 750 гр. От тях се оформят две големи и възможно най-тънки пържоли. Тези пържоли се посоляват, поръсват се с черен пипер, чубрица и червен пипер, заливат се с виното и се оставят да престоят около половин час. През това време се нарязват гъбите и зеленчуците, слагат се в тиган с малко олио и се запържват. Прибавят се сол на вкус и сушената целина. Зеленчуците трябва само да си сменят цвета и се махат от котлона, към тях се прибавят нарязаните на кубчета препечени филии. Така приготвената плънка се разделя на две и с нея се пълнят двете пържоли. Те само се загръщат и без много да се стягат се увиват и връзват с конец. Слагат се в тава с малко олио на дъното, ако е останало малко от маринатата се излива върху оформените рула. Пече се в предварително загряна фурна на 200 градуса около 20 мин. до получаване на приятен загар и още 20 мин на 180 градуса. Ястието се сервира нарязано на филийки след като поизстине.

Няма коментари:

Публикуване на коментар