Необходими продукти:
1. 500 грама боб
2. 500 грама свински пушени гърди
3. 1 глава лук
4. 4 супени лъжици олио
5. 1 супена лъжица червен пипер
6. 1 супена лъжица сух джоджен
7. 1 чаена лъжичка смлян черен пипер
8. 1 супена лъжица брашно
9. сол на вкус
10. ½ чаена лъжичка сода бикарбонат
Начин на приготвяне:
Слагаме боба да ври. Сменяме му 2 пъти водата. На третия път допълваме до горе тенджерата с вода и оставяме да поври около 40 мин. Прибавяме нарязания лук, солта на вкус и джоджена. Оставяме да ври тихо още 30 мин. В отделен тиган правим запръжка от олиото, брашното, черния пипер и червения пипер. Изсипваме запръжката в тенджерата с боб. Запърженият боб слагаме в тавичка, отгоре нареждаме нарязаните на филийки пушени гърди, прибавяме содата. Поставяме тавичката с боба в предварително загрята фурна и печем около 1 час на 180 градуса. Гозба- от българска, по-българска.
Няма коментари:
Публикуване на коментар