четвъртък, 24 декември 2015 г.

Атрактивна и оригинална трапеза за Коледа и Нова година

Как да направим нашите коледни и новогодишни трапези изключително красиви?

Има много начини да оформим предястия и майонезни салати толкова красиво, че всеки, който ги види, да възкликне „ У-аааау“. Няма значение дали вие самостоятелно сте си направили салатите или сте ги купили готови. Важно е да проявите въображение и да ги украсите така, че да създадете емоционална и вкусова наслада у всеки, който ги опита.

Първо ще ви представим варианти за индивидуално сервиране, но е възможно същите да се направят и в плата като общи блюда.

1. Снежен човек, оформен като индивидуално предястие или плато от майонезна салата. За украсата ви трябват белтъци от варени яйца, които да настържете, маслини, пера от зелен лук, червена чушка и морков.



2. Още един снежен човек, но направен по друг начин и с по-малко продукти. Може да се предложи и като общо плато, като за всеки от компанията да има по едно човече.


3. Дядо Коледа или (дядо Мраз). За шапката използвайте червена чушка, за носа - доматче чери, за лицето, брадата и шапката - настъргани белтъци и жълтъци, за очите - маслинки.


4. Отново дядо Коледа (дядо Мраз), но интересното тук е, че под настърганото сирене и яйца можете да нарежете свежи домати и краставици. За шапката използвайте печена чушка, а за нос малко варено картофче или бирен фъстък.


5. Трети вариант на дядо Коледа (дядо Мраз), подходящ за индивидуално предястие. Приготвен е от пушена сьомга, шунка, червена чушка, настърган кашкавал и черен пипер за очички.


6. Ориганална идея за свещички от чушки пълнени с руска салата.


Насладете се на тези прекрасни коледни предястия! Весели празници!

снимки: интернет 

Няма коментари:

Публикуване на коментар