Необходими продукти:
За сладките:1. 1 кофичка кисело мляко
2. 1 чаена чаша захар
3. 1 пълна чаена лъжичка сода бикарбонат
4. половин чаена чаша олио
5. 2 чаени чаши брашно
6. 3 супени лъжици какао
За глазурата:
1. половин пакетче масло
2. 3 супени лъжици вода
3. 2 супени лъжици захар
4. 2 супени лъжици какао
Начин на приготвяне:
Брашното се пресява и се смесва заедно с всички други продукти за сладките. Оформят се топчета, слагат се в намазнена и набрашнена тава и се пекът.Маслото за глазурата се разтапя в тенджера, към него се прибавят водата, захарта и какаото и се смесват. Негърчетата трябва да изстинат и да се потопят в горещата глазура.
Няма коментари:
Публикуване на коментар