понеделник, 18 април 2011 г.

Суши със сьомга и краставица

Необходими продукти:

1. 1 пакет нори-водораслите за суши от които са нужни 4 листа
2. чаша и половина бял ориз за суши
3. пушена сьомга
5. краставица
6. уасаби
7. майонеза



Начин на приготвяне:

Ориза се накисва в студена вода, която се сменя докато не стане бистра. След измиването го варим с чаша и половина вода, посоляваме го. След като заври изчаквате 15 минути и го махате от котлона. След това изчаквате да почине 15 минути. Върху рогозка поставяме едно от листата с лъскавата страна към рогозката т.е. тя е външна. Навлажняваме ръцете си и разпределяме ориза върху листото. Посредата слагаме малко уасаби за вкус, после нарязаните на ленти сьомга и краставица. Завиваме внимателно с рогозката, трябва да е стегнато. Рулото режем на 8 хапки. Към сушито е добре да направим сос от 1 кафяна чашка майонеза и 1 кафяна лъжичка уасаби(не пълна за да не стане прекалено люто).

Няма коментари:

Публикуване на коментар