неделя, 22 януари 2012 г.

Ориз с паприкаш

Необходими продукти:

1. 1 препълнена чаена чаша ориз
2. 5 супени лъжици олио
3. 2 глави лук
4. 1 буркан (омния) паприкаш
5. 1 чаена лъжичка млян черен пипер
6. 1 супена лъжица червен пипер
7. 1 супена лъжица сух джоджен
8. 1 супена лъжица суха градинска чубрица
9. 1 супена лъжица зеленчукова подправка или едно зеленчуково бульонче
10. 800 грама вода



Начин на приготвяне:

В тиган загряваме олиото, прибавяме нарязания лук и измития ориз, запържваме около 5 мин. Прибавяме подправките- червен, черен пипер, джоджен и чубрица, накрая добавяме паприкаша. Изчакваме да започне да ври. Изсипваме всичко в тавичка, добавяме 800 гр. топла вода, зеленчуковата подправка (или бульонче) и поставяме да печем във фурната, около 30 мин. на 200 градуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар