Необходими продукти :
- 3 бр. Яйца
- 250 мл. Прясно мляко
- 200 гр Брашно
- 80 гр Масло
- щипка сол и ванилия
- 150 гр. Ягоди
- Сметана от флакон
- 50 гр.мед
Начин на приготвяне :
В купа разбиваме яйцата,към тях добавяме млякото ,брашното, солта и ванилията. Бъркаме докато се получи хумогенна смес със средна гъстота. Оставяме да престои около 5-10 мин. В плитък и с плоско дъно тиган разтапяме част от маслото, изсипваме около половин черпак от сместа в тигана като я разстиламе добре по цялото дъно. Печем докато постигнем златист леко кафеникав цвят. Обръщането на палачинката зависи само от вашата сръчност,може да стане с плоска шпатулка или с подхвърляне във въздуха. Последният метод може да ви коства безброй похабени палачинки из цялата кухня,но е по-забавен.Изпечените палачинки намазваме с меда и ги завиваме на руло, гарнираме с ягоди и сметана.
Няма коментари:
Публикуване на коментар