Необходими продукти :

  1. 3 бр. Яйца
  2. 250 мл. Прясно мляко
  3. 200 гр Брашно
  4. 80 гр Масло
  5. щипка сол и ванилия
  6. 150 гр. Ягоди
  7. Сметана от флакон
  8. 50 гр.мед

Начин на приготвяне :

В купа разбиваме яйцата,към тях добавяме млякото ,брашното, солта и ванилията. Бъркаме докато се получи хумогенна смес със средна гъстота. Оставяме да престои около 5-10 мин. В плитък и с плоско дъно тиган разтапяме част от маслото, изсипваме около половин черпак от сместа в тигана като я разстиламе добре по цялото дъно. Печем докато постигнем златист леко кафеникав цвят. Обръщането на палачинката зависи само от вашата сръчност,може да стане с плоска шпатулка или с подхвърляне във въздуха. Последният метод може да ви коства безброй похабени палачинки из цялата кухня,но е по-забавен.
Изпечените палачинки намазваме с меда и ги завиваме на руло, гарнираме с ягоди и сметана.