1. едно пиле
2. 10 глави лук
3. 4 суп. лъжици олио
4. белени домати консерва (600 гр.)
5. 1 чаша бяло вино
6. 1 суп. лъжица червен пипер
7. 2 суп. лъжици пикантина (за супи и ястия)
8. ½ чаена лъжичка смлян черен пипер
9. дафинов лист
10. 5-6 зърна черен пипер
11. една супена лъжица брашно
12. 20 броя маслини
13. сол на вкус
14. 1 чаена чаша вода
Начин на приготвяне:
Пилето се нарязва на порции- 12 броя ( 2 бр. крила, 4 бр. горно и долно бутче, 4 бр. от гърдите, 2 бр. от гръбнака). Запържва се в олиото, прибавят се подправките. Оставя се да се позапържи около 15 мин. и се прибавя брашното. Добавят се нарязания на едро лук, доматите от консервата (ако е необходимо се нарязват), виното, водата и маслините. Яхнията трябва да ври много бавно около час.
Няма коментари:
Публикуване на коментар