събота, 25 февруари 2012 г.

Картофени кюфтета

Необходими продукти:

1. 1,5 кг. картофи
2. 200 гр. кашкавал
3. 1 глава лук
4. 1 яйце
5. 1 ч. лъжичка смлян черен пипер
6. сол
7. ½ ч. чаша олио
8. брашно за овалване
















Начин на приготвяне:

Картофите се обелват и заедно с кашкавала се настъргват на едро. Лука се реже на ситно и заедно с яйцето и подправките се прибавя към картофите. Прибавете около 2 щипки сол не прекалявайте заради кашкавала. Омесете добре. Оформяйте кюфтетата като правите топки, които силно стискате за да изтече насъбралата се от картофите вода. Оформеното кюфте овалвате в брашно и пържите до получаване на приятен загар. Тези кюфтета могат да се сервират със заливка приготвена от кисело мляко, сол чесън и копър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар