петък, 30 декември 2011 г.

Лесна баница

Необходими продукти:

1. Един пакет (800 гр.), бутер тесто “Бела”
2. 250-300 гр. сирене
3. 1 яйце
















Начин на приготвяне:

Размразяваме тестото. Когато бързаме много, е добре да ползваме микровълновата фурна за размразяване. Тестото трябва да е размразено, но студено не бива да се оставя да се стопли. Разстиламе го върху наилоновите опаковки и го нарязваме на ленти- широки толкова, колкото е дължината на клечка за зъби. Натрошаваме сиренето и го объркваме с яйцето. От получената смес слагаме върху всяка лента, като я разпределяме равномерно. Свиваме лентите като цилиндърчета и ги навиваме спираловидно в тавата, като оставяме малко разстояние между тях. Не е небходимо да намазваме тавата с олио или масло. Пече се в предварително загрята фурна около 20 минути на 200 градуса и още 20 минути на 170 градуса. Изключва се фурната, но баницата не се изважда веднага, а се оставя още 15 минути да поизстине фурната.
Тази рецепта е подходяща за внезапни гости, защото става много бързо и лесно. Можем да си направим и новогодишната баница по този начин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар