понеделник, 11 април 2011 г.

Пролетни тиквички

Необходими продукти :

За плънката:
  1. 600 гр. Тиквички
  2. 300 гр. Домати
  3. 3 бр. Кремвирши
  4. 100 гр. Бяло сирене
  5. 50 мл. Олио
  6. 2 бр. яйца
  7. 200 гр. Кисело мляко
За соса:
  1. Пакет майонеза
  2. 50 гр. Синьо сирене
  3. 200-300 гр. Кисело мляко
  4. 1-2 скилидки чесън
  5. копър на вкус

Начин на приготвяне :

Нарязвате тиквичките и кремвиршите по дължина на тънки филийки. Доматите се нарязват на тънки кръгчета. Вземате средно голяма тава и намазвате дъното и с олио. Нареждате на първия ред тиквички, като се стремите да не оставяте празни места. На втория ред нареждате кремвирши, след това и ред домати и отгоре им натрошавате част от сиренето на едри бучки. Редувайте пластовете докато имате продукти, като незабравяте да добавяте малко олио на всеки ред. Важно е да завършите последния ред с тиквички. Пече се във фурна на 200 градуса около 30 мин. Към края на печенето залейте плънката с разбитите яйца и киселото мляко и печете още 5-6 мин.
Соса се приготвя много лесно. Синьото сирене се натрошава наситно и към него се добавят киселото мляко и майонезата. Нарязвате или пресовате чесъна,нарязвате наситно копъра и ги прибавяте към другите съставки на соса. По желание соса може да се пасира.
Ястието може да се консумира и студено. Приятен апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар