понеделник, 11 април 2011 г.

Великденска агнешка плешка

Необходими продукти:

1. агнешка плешка
2. 250-300 гр. предварително сварен и нарязан дроб (ако не обичате използвайте пресни гъби)
3. 1 връзка зелен лук
4. 5-6 листа лапад
5. 30 гр. масло
6. 2 чаши ориз
7. магданоз
8.червен пипер, черен пипер и сол

 

Начин на приготвяне:

С остър нож се отделя внимателно ципата от ребрата на агнешката плешка и се оформя джоб. Осолява се. Зеления лук, лапада и магданоза се нарязват на ситно и се слагат в голям съд. Маслото се разтапя в микровълнува и се прибавя заедно с  дроба  (или пресните гъби) и измития ориз. Слага се червен пипер, черен пипер и сол на вкус. Всичко се умесва добре след което се пълни в плешката и се зашива с конец. Намазва се с малко масло. Слага се в тава и се сипва чаша вода. По време на печене се залива с водата. Пече се 2 часа на 180-200 градуса, като внимавате да не прегори коричката.  Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар