четвъртък, 26 януари 2012 г.

Боб със свински пушени гърди

Необходими продукти:
       

1.    500 грама боб 
2.    500 грама свински пушени гърди
3.    1 глава лук
4.    4 супени лъжици олио
5.    1 супена лъжица червен пипер
6.    1 супена лъжица сух джоджен
7.    1 чаена лъжичка смлян черен пипер
8.    1 супена лъжица брашно
9.    сол на вкус
10.   ½ чаена лъжичка сода бикарбонат



















Начин на приготвяне:

Слагаме боба да ври. Сменяме му 2 пъти водата. На третия път допълваме до горе тенджерата с вода и оставяме да поври около 40 мин. Прибавяме нарязания лук, солта на вкус и джоджена. Оставяме да ври тихо още 30 мин. В отделен тиган правим запръжка от олиото, брашното, черния пипер и червения пипер.  Изсипваме запръжката в тенджерата с боб. Запърженият боб слагаме в тавичка, отгоре нареждаме нарязаните на филийки пушени гърди, прибавяме содата. Поставяме тавичката с боба в предварително загрята фурна и печем около 1 час на 180 градуса. Гозба- от българска, по-българска.

Няма коментари:

Публикуване на коментар