неделя, 28 октомври 2012 г.

Свински джолан със зеленчуци

Необходими продукти:


1. 1 кг. свински джолан без кост
2. 1 кг. картофи
3. 1 кутия (400 гр.) зелен грах
4. 1 голям морков
5. 1 тиквичка
6. 1 глава чесън
7. 2 големи глави воден лук
8. 1 суп. лъжица червен пипер
9. 1 суп. лъжица смлян черен пипер
10. 2 суп. лъжици подправка за барбекю
11. 2 суп. лъжици подправка тип „Вегета”
12. ½ връзка магданоз
13. олио за запръжка


Начин на приготвяне:


Нарязва се месото на едри късове и се овалва в подправката за барбекю. Лукът се нарязва на едро, а чесънът на ситно. Картофите и морковът се нарязват на колелца. Запържват се леко месото с лука и чесъна до промяна на цвета. След това се слагат в тава, в която се прибавят картофите, морковите, грахът и нарязаната на едри кубчета тиквичка. Прибавят се червеният и черният пипер, подправката тип „ Вегета”. Поръсват се с нарязания магданоз и се слагат да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса. След 40 минути се намалява фурната на 160 градуса и се пече още около 40 – 50 мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар