понеделник, 2 януари 2012 г.

Вратни пържоли с гъбен сос

Необходими продукти:

1. 6 броя вратни пържоли
2. сол
3. черен пипер
4. градинска чубрица
5. червен пипер
6. 1 чаша бяло вино
7. 120 грама гъби
8. 1 суп. лъжица брашно



Начин на приготвяне:

Пържолите са осоляват. Посипват се с млян черен пипер, червен пипер и чубрица. Заливат се с виното и се оставят да престоят около 1 час. След това се запичат върху оребрен тиган или скара само за малко, докато си променят цвета. Нареждат се в тава заливат се с това, което е останало от маринатата, затварят се с алуминиево фолио и се пекат на 200 градуса около 30 минути. Брашното се запържва с мазнина от тавата с пържолите, ако няма такава се запържва с малко олио, прибавят се нарязаните на филийки гъби, които се посоляват и се прибавя малко черен пипер. Бавно добавяме вода, докато се получи не много гъст сос. При сервиране пържолите се поливат с него.

Няма коментари:

Публикуване на коментар