1. 10-15 броя червени печени чушки
2. 500 гр. извара безсолна
3. 1 малка глава чесън
4. 1 суп. лъжица шарена сол
5. ½ ч. лъжичка смлян черен пипер
6. 1 суп. лъжица червен пипер
7. 3 до 5 суп. лъжици кисело мляко (според гъстотата на изварата)
8. 2 суп. лъжици зехтин
9. сол
Начин на приготвяне:
Чушките се обелват и посоляват. Оставят се за около 30 мин. да се отцедят.Разрязват се на ленти по дължина. От една чушка се получават 2 ленти.Чесънът се счуква със малко сол и се прибавя към изварата заедно с киселото мляко и зехтина. Прибавят се подправките и сместа добре се обърква. Взема се 1 лентичка от печена чушка, от към тесния й край се слага малко от плънката и се завива на руло. Добре е това предястие да е престояло една нощ в хладилника (в затворен съд), преди да се сервира, защото така се отпускат подправките.
Няма коментари:
Публикуване на коментар