неделя, 10 април 2011 г.

Карфиол със специален сос

Необходими продукти :

  1. 1 Карфиол
  2. 2 Филии сух хляб
  3. 4 скл. Чесън
  4. 1 ч.ч. Орехи
  5. 1 пак. Белен слънчоглед
  6. 1/2 Кисело мляко
  7. Сок от 1/2 лимон
  8. Копър, магданоз и зехтин

Начин на приготвяне :

Карфиолът се начупва на по-малки парчета и се задушава в подсолена вода. След това се изцежда и се запържва в зехтин за 2 мин. Соса се приготвя по следния начин : хляба се натрошава и към него се прибавят чесъна, орехите и слънчогледа, всичко това се пасира. Към пасираната смес се добавя кис. мляко и лимона и се разбърква цялата смес.
Карфиолът се подрежда в плитка чиния върху листа от зелена салата или салата айсберг и се полива със соса ,гарнира се с резенчета лимон и стръкчета копър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар