Необходими продукти :
- 1 Карфиол
- 2 Филии сух хляб
- 4 скл. Чесън
- 1 ч.ч. Орехи
- 1 пак. Белен слънчоглед
- 1/2 Кисело мляко
- Сок от 1/2 лимон
- Копър, магданоз и зехтин
Начин на приготвяне :
Карфиолът се начупва на по-малки парчета и се задушава в подсолена вода. След това се изцежда и се запържва в зехтин за 2 мин. Соса се приготвя по следния начин : хляба се натрошава и към него се прибавят чесъна, орехите и слънчогледа, всичко това се пасира. Към пасираната смес се добавя кис. мляко и лимона и се разбърква цялата смес.Карфиолът се подрежда в плитка чиния върху листа от зелена салата или салата айсберг и се полива със соса ,гарнира се с резенчета лимон и стръкчета копър.
Няма коментари:
Публикуване на коментар