понеделник, 11 април 2011 г.

Пица с гъби и топено сирене

Необходими продукти:

1. eдин пакет тесто за пица (продава се в почти всички супермаркети)
2. олио
3. доматен сос
4. пресни или мариновани гъби (ако са мариновани трябва да са на филийки за по-добър вид)
5. топено сирене
6. кашкавал
7. шунка (по желание)

  


Начин на приготвяне:

Пригответе тава. Намажете я с умерено количиство олио. Сложете тестото в нея и започнете да го разстилате като се стараете да е максимално тънко. Понякога количеството в пакет готово тесто е по-голямо от необходимото и пицата става прекалено дебела, затова при нужда отделете част от тестото за друга пица. За да придобие доматения сос по-добър вкус прибавете към него 1-2 с.л. от любимата ви лютеница. Намажете тестото. Нарежете на филийки гъбите и ги подредете върху пицата. След това накъсайте парченца топено сирене върху нея. По желание сложете и шунка на кубчета. Настържете кашкавала. За по-добър вкус прибавете ронена чубрица. Пече се около 20 мин. в предварително загрята фурна на 180-200 градуса. Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар