Необходими продукти:
За супата:
1. около 500 гр. коприва
2. 1 глава стар лук
3. 1 шепа магданоз
4. 1 връзка пресен лук
5. 1 връзка зелен чесън
6. 1 кафяна чаша ориз
7. черен пипер
8. червен пипер
9. 1 и половина супена лъжица подправка със сушени зеленчуци (вегета)
10. 1 супена лъжица брашно
11. джоджен
За подправката към супата:
1. 1 кафяна чашка оцет
2. 4-5 скилидки стар чесън или 3-4 стръка зелен
Начин на приготвяне:
Копривата се попарва и след това се измива 2-3 пъти със студена вода. Оставя се настрани. Старият лук, зеленият лук и зеленият чесън се запържват в предварително загрято олио в тенджера. Добавят се джоджена и другите подправки. След като лука омекне се добавя и 1 лъжица брашно за сгъстяване. Пълним тенджерата с топла вода и прибавяме ориза. Накълцваме копривата и прибавяме и нея. Всичко ври на много слаб огън под капак около 30-40 минути. След като е готова супата, я овкусяваме с оцета, в който сме сложили накълцан суров чесън.
Няма коментари:
Публикуване на коментар