неделя, 1 май 2011 г.

Различни видове суши с Филаделфия

Необходими продукти:

1. 1 пакет нори-водорасли за суши от които са нужни 3 листа (за 3 рула)
2. чаша и половина бял ориз за суши
3. сьомга (тази тук е от котлет)
5. краставица и/или авокадо
6. сирене Филаделфия
7. мариновани скариди
8. панирано пилешко месо
9. уасаби
10. 1 ч.л. сол, 1 с.л. захар, 2 с.л. оцет



Начин на приготвяне:

Обичайното приготвяне на суши: Ориза се накисва в студена вода, която се сменя докато не стане бистра. След измиването го варим с чаша и половина вода. След като заври изчаквате 15 минути и го махате от котлона. Добавяме оцет, сол, захар. След това изчаквате да почине 15 минути. Върху рогозка поставяме едно от листата с лъскавата страна към рогозката т.е. тя е външна. Навлажняваме ръцете си и разпределяме ориза върху листото. В средата на ориза размазваме обилно количество Филаделфия. И според вкуса правим:

За суши със скариди:

Нареждаме скаридите по дължината намазана с Филаделфия, прибавяме лентички краставица или авокадо.




За суши със сьомга:

Нарязваме сьомгата на тънки ленти и подреждаме с краставица или авокадо.



За суши с панирано пилешко:

Добре е пилешкото да е панирано с галета, можете да купите готово направено. Реже се на тънки ленти и се гарнира с краставица.



Завиваме внимателно с рогозката на стегнато руло, натискаме добре, режем на 6 хапки. Сервираме с уасаби, соев сос и/или сос с майонеза и уасаби.

Няма коментари:

Публикуване на коментар