петък, 6 май 2011 г.

Макарони а ла Росини

Необходими продукти:

1. 1 пакет макарони (пене ригате)
2. 2 глави лук
3. 3 моркова
4. 250 гр. свински пушени гърди
5. 250 мл. доматено пюре
6. 250 гр, кайма
7. 100 гр. грах от консерва
8. 200гр. кашкавал
9. 2 супени лъжици сметана за готвене
10. 200 гр. кашкавал
11. 2 скилидки чесън
12. 1 чаша бяло вино
13. олио
14. сол
15. черен пипер
16. галета

Начин на приготвяне:

Макароните се варят в много вода като се прибавя щипка сол и малко олио. Лукът и морковите се настъргват и се запържват леко в намазнен тиган. След това към тях се добавят нарязаните пушени гърди, които са предварително нарязани на ситни кубчета, като накрая се слага доматеното пюре и всичко се подправя със сол и черен пипер на вкус. В отделен тиган се запържва каймата и към нея се слагат – ситно нарязаните склилдки чесън, граха, магданоз и една чаша бяло вино. Тиганът се отнема от котлона и към сместта се прибавят две супени лъжици сметана. Вече сварените макарони се смесват с каймата. Всичко се поставя в дълбок съд, поръсва се обилно с кашкавал и галета, след това се оставя в предварително загрята фурна докато се кашкавала се разтопи.

По рецепта на италианския композитор Росини

Няма коментари:

Публикуване на коментар