петък, 2 декември 2011 г.

Печена тиква

Необходими продукти:
1. 1/2 бяла тиква
2. 1 ч.ч. захар
3. орехи, мед или сметана пожелание














Начин на приготвяне:
Да избереш тиква е цяла наука, не се хвърляйте на първата голяма и красива. Цветът на вътрешността е най-важен. Той трябва да е наситенооранжев. За тази рецепта е подходяща бялата кръгла тиква. Цигулките са по-удачни за тиквеник, защото са по-тънки.
А ето и как се приготвя рецептата: Тиквата се нарязва на парчета, които се потапят в купа със захар. На дъното на тава се поставя фолио. Парчетата тиква се нареждат в тавата. Върху всяко парче се посипва останалата от купата захар. Оставя се да престои около 1 час. Пече се 15 мин. на 250 градуса и 45 мин. на 180 градуса. По желание се сервира с орехи, мед или сметана.

Няма коментари:

Публикуване на коментар