събота, 10 декември 2011 г.

Кекс с вишни

Необходими продукти:

1. 3 яйца
2. 10 с.л. захар
3. 10 с.л. олио
4. 1 и 1/2 ч.ч. брашно
5. 1 ч.л. сода
6. 200-300 гр. вишни без костилки
7. 2 ванилии на прах
8. масло за намазване





















Начин на приготвяне:

С миксер хубаво се разбиват яйцата, захарта и олиото. Брашното се смесва със содата, ванилията, прибавя се бавно към разбитата смес и се бърка на бавни обороти, докато не се получи еднродна консистенция. Тавата се маже с масло и се набрашнява. Изсипва се сместа и отгоре се слагат вишните. Колкото са по-сочни, толкова по-добре. Можете да използвате замрашени вишни, както и да експериментирате с други плодове от компот- череши, кайсии, праскови и т.н. Кексът се пече в предварително загрята фурна за 15 мин. на 200 гр. и после около 30 мин. на 180 гр. Важно е да не отваряте фурната по време на печенето, иначе сладкишът спада.

Няма коментари:

Публикуване на коментар