неделя, 4 декември 2011 г.

Крем Снежко

Необходими продукти:

1. 1 литър прясно мляко
2. 1 пакет пшенично нишесте
3. 3 яйца
4. 1 чаша захар
5. 1 ванилова есенция или 2 ванилии на прах
6. 1 есенция ром или 2 супени лъжици коняк
7. 125 гр. сладкарска сметана


Начин на приготвяне:

На крема:

Отделяме 1 чаша мляко, а останалото го оставяме на котлона докато заври. Разбиваме яйцата и захарта. Прибавяме нишестето и 1-та чаша прясно мляко, бъркаме до получаване на еднородна смес. Започваме да изливаме сместа бавно в загрятото мляко при непрекъснато бъркане. Трябва да получим гъст крем. Оставяме го да изстине. Прибавяме предварително разбитата сметана и разбъркваме добре. Изсипваме в купички. Подходящо е да сложим бисквити на дъното, а върху крема да поръсим кокосови стърготини.

На снежното човече:

За да направите снежното човече са ви необходими салфетки, клечки за зъби, червен и черен флумастер или маркер, тиксо, ножица и кабарче за коркова дъска. Взима се бяла салфетка, намачква се и се оформя като топче, след това се покрива с ненамачкана салфетка. Топчето се забожда на клечка за зъби и стърчащата част от втората ненамачкана салфетка се увива около клечката. С тиксо се оформя шията на човечето и се фиксира, за да не се разгърне салфетката.


За тялото е необходима още една бяла салфетка. Тя се сгъва на две и получената половина още на две. Срязва се, така че да се получат четири еднакви лентички. Повечето салфетки са двупластови, така че ще получите осем ленти. Лентичките се режат на ресни. Увива се първата лентичка около клечката и се залепя с тиксо. Става като поличка. След това по същия начин се прикрепят и другите лентички.

Прави се шал от шарена салфетка, рисуват се уста и очи и се забожда кабърчето като калпаче. Носът се прави от оцветено крайче на клечка за зъби. 
Успех в направата!

Няма коментари:

Публикуване на коментар