1. 10 броя палачинки (2 яйца, 30 суп. лъж. брашно, 1 ч. лъж. сол, ½ ч. л. сода бикарбонат, 4 ч. чаши вода, олио за намазване на тигана)
2. 250 гр. пилешки гърди
3. 200 гр. пушено сирене
4. 1 глава лук
5. 3 яйца
6. 1 кофичка кис. мляко
7. 1 суп. лъжица брашно
8. ½ ч. лъжичка сода бикарбонат
9. 2 суп. лъжици соев сос
10. подправка за пиле
11. сол
12. черен пипер
13. 3 суп. лъж. олио
Начин на приготвяне:
Пилешките гърди се нарязват на късчета и се овалват в подправката за пиле, прибавя се соевият сос и малко смлян черен пипер. Запържват се в олиото заедно с нарязания лук. Пушеното сирене се нарязва на жулиени – 10 бр., по 1 в палачинка. Във всяка палачинка се слага малко от пилето и пушено сирене, сгъва се като сарма и се слага в тавичка. Прави се заливка от разбитите яйца, киселото мляко, брашното, содата и щипка сол. Заливат се палачинките. Пече се на 200 градуса около 40 минути до получаване на препечен вид.
Няма коментари:
Публикуване на коментар