четвъртък, 9 февруари 2012 г.

Как да сготвим пъстърва

Необходими продукти:

1. 4 бр. големи чистени пъстърви
2. ½ глава чесън
3. 1 червена чушка
4. 1 суп. лъж. подправка за риба
5. 1 ч. лъж. смлян черен пипер
6. 1 суп. лъж зехтин
7. сол
8. зехтин за намазване




















Начин на приготвяне:

Чесънът се счуква, чушката се нарязва на ситно, прибавя се подправката за риба, черният пипер, зехтинът. Всяка риба се посолява и се намазва обилно с приготвената смес. Обработените риби се нареждат в тавичка, намазана със зехтин, върху всяка се капва допълнително малко зехтин. Пекат се в предварително загряна фурна на 250 градуса за около 20 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар