неделя, 10 април 2011 г.

Панирани пилешки хапки със сос

Необходими продукти:

За хапките:
1. пилешки гърди
2. 1 яйце
3. 6 с.л. брашно
4. подправка за пиле
5. щипка сода
За соса:
1. 250 мл. готварска сметана
2. 6 средноголеми кубчета топено сирене
3. 2 щипки къри


Начин на приготвяне:

Пилешките гърди се нарязват на хапки. Овкусяват се с подправка за пиле и престояват 1 час в хладилник. След това се разбива 1 яйце и се смесва с брашното и 10 с.л. вода до получаване на гъста каша, прибавяме и щипка сода. Овалваме хапките и панираме.
Слагаме сметаната, кърито и топеното сирене в отделна тенждера и започваме да бъркаме докато не  се разтопи сиренето. Трябва да получим еднороден сос, след това го оставяме да изстине. Добре е да сервираме хапките и с кетчуп.

Няма коментари:

Публикуване на коментар