понеделник, 25 април 2011 г.

Домашни солети

Необходими продукти:

1. 3 яйца
2. 3 ч.ч. брашно
3. 1 ч. л.  сода
4. 2 с. л. кисело мляко
5. 1 ч. л. сол
6. 1\2 ч.ч. олио
6. сусам, кашкавал и къри за поръсване



Начин на приготвяне:

От едното яйце се отделя белтък за намазване. Разбиват се яйцата и се смесват с брашното, киселото мляко, олиото содата и солта до получаване на хумогенна смес. Оформят се солетките, мажат се с белтъка и се поръсват със сусам, къри и настърган кашкавал. Пекът се до зачервяване.

1 коментар:

  1. Здравей, солетките изглеждат много апетитно и мисля, че малкият ми син много ще им се зарадва :) Още тези дни ще ги пробваме, благодаря за споделената рецепта!
    Поздрави и усмихнат ден :)

    ОтговорИзтриване